“We are what we repeatedly do. Excellence then, is not an act, but a habit." — Aristotle


























Stjecanje znanje može biti jednostavno i lako


Nema mi ništa gore od načina života koje nam pokušaju nametnuti kao vrijedne, a jednostavno su toliko komplicirani da postaju nedostižni.

Ljepota su i praktična primjena ovaj put potpuno u JEDNOSTAVNOSTI.

Mislite da jednostavne stvari nemaju svoju vrijednost?

Da li vam je disanje funkcija koja je relativno jednostavna, ili je jako komplicirana i morali ste ju učiti godinama da bi njome mogli ovladati?

Da biste koristili svoje oči, ako vas relativno dobro služe, nije vam potrebna knjižica uputa kako bi se njima koristili.

Slušni aparat je nevjerojatan – bez posebne poduke možemo raspoznati glas svog djeteta dok pjeva u školskom zboru.

Fantastično je što sve možemo saznati vršcima prstiju! Hladnoću, toplinu, suhoću, tvrdoću... slijepi prepoznaju svoje pismo.

Odmah smo to kao mali utvrdili, jer nismo slušali majku kad je vikala „Ne diraj – pec pec!“.

Naš njušni aparat nije kao pseći, ali u tren oka raspoznaje božanstveni miris od ... malo manje božanstvenog!

Uz taj senzorni paket dobili smo i još nešto što većina ne koristi svjesno kao moguće upozorenje, a to je mogućnost raspoznavanja emocija.

Raspoznajemo „pozitivne“ emocije: radost, ljubav, vjera u sebe, povjerenje u život... One su ugodne i upućuju nas da smo na pravom putu.

„Negativne“ emocije su naravno: tuga, mržnja, prijezir, nisko samopoštovanje, strah što će biti sutra... One su neugodne i njihova pojava ukazuje nam da nismo usklađeni sa sobom i Životom.

Naravno da bi život bio sterilan i dosadan da prevladavaju samo pozitivne emocije, no, zašto ne biste pokušali ovaj jednostavni sistem prepoznavanja praktično iskoristiti u životu?

Nije li pametno što više družiti se i kontaktirati s ljudima koji u nama pobuđuju „dobre“ emocije, a pokušati razmisliti da prorijedimo druženja s ljudima koji u nama pobuđuju „negativne“ emocije?




11.06.2012. u 15:09 sati | 0 Komentara | Print | Link | Na vrh

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.