“We are what we repeatedly do. Excellence then, is not an act, but a habit." — Aristotle


























Zašto nemate novaca?

Prvo da definiramo novac.

Novac je neutralna pojava. Samo o vama ovisi koji predznak ćete mu dati.

Novac, kao i voda, vatra, električna energija i dr. mogu imati vama pozitivan ili negativan predznak.

Ukoliko imate otpor prema novcu, tj. razmišljate kako novca nema za sve, da je do njega jako, jako teško doći, da ga imaju samo kriminalci i ljudi sumnjivog predznaka, da je novac korijen svega zla na ovom svijetu, da se do novca može doći samo teškim radom, a i to je neizvjesno, ako ste ljubomorni i negativno raspoloženi prema onima koji lako stječu i lako troše novac i žive u udobnosti i obilju, mogu triput pogađati i pogoditi da vi novca nemate.
Ako vas "gazda" plaća mizerno i kad se njemu prohtije vi ste mu (ne)svjesno za to dali dopuštenje samim tim što se nalazite u toj situaciji, a nalazite se u toj situaciji jer ne vjerujete u svoju vrijednosti i osjećate se bespomoćno.
Ja osobno nikad nisam imala taj problem. Uvijek su me plaćali dobro i redovito. Zašto? Jer se cijenim i to očekujem. Redovito i izdašno plaćanje moje vrijednosti.
Ukoliko ste opušteni oko pitanja novca, odnosno razmišljate kako do novca možete lako, povezujete ga uz ugodne osjećaje, radujete se tuđim postignućima, kladim se da vi novca imate.
Situaciju možete uvijek promijeniti. Izbor je na vama. Što ćete učiniti?




10.06.2012. u 09:57 sati | 0 Komentara | Print | Link | Na vrh

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.